maanantai 9. maaliskuuta 2009

26 päivää ensi-iltaan!

Warhaba,

tänään palattiin lomalta koulumaailmaan ja on pienen tilannekatsauksen aika. Mitä tapahtui lomalla ja mitä on luvassa lähiviikkoina? Oma lomani ei kulkenut aivan kuten olisin toivonut - alitajunta paini jatkuvasti Työmiehen vaimon parissa, roolihahmoni Risto juoksi unissa ja vaivasi valveillakin, tietoinen mieli työskenteli roolianalyysin ja repliikkien parissa ja jumittui tuon tuosta turhuuksiin, lisäksi huolehdin aivan liikaa tulevista pääsykokeista - lepääminen oli siis kaiken kaikkiaan harvinaisen hankalaa. Tunnepuolella kävin läpi pelkoa, kauhua, väsymystä, ärtymystä ja vihaa. Samaan aikaan etsin ja pyrin rakentamaan luottamusta ja uskoa itseeni, tahtoa tehdä työtä ja näytellä. Ennen kaikkea etsin ILOA. Ja ymmärsin että kaikki tämä kuuluu prosessiin.

Kun nyt katson tulevia viikkoja ohjelmassa on teatterivaellusta, rytmiikkaa, tanssia, laulua, valotyöskentelyä, lavastus- ja puvustustalkoita, tiedotusrupeamia, Minna Canthin -päivän tapahtuma kirjastolla, Nätyn pääsykokeiden ensimmäinen vaihe, hirmuinen määrä harjoituksia, lopulta sitten läpimenot ja heti kuunvaihteen jälkeen kenraali ja ensi-ilta. Kaikki tämä vaikuttaa minusta mahtavalta, ja olen onnellinen päästessäni taas töihin. Sillä työ on näkyvää rakkautta.

Nyt huomaan, että loma tarjosi minulle tarpeellisen mahdollisuuden nostaa kierroksia ja hakea vastusta. Epätoivo ja huonous kuuluvat olennaisena osana harjoitusprosessiin, ja niiden kautta löytyi ilo. Tästä on hyvä jatkaa teatterivaellukselle heti huomisaamusta. Sieltä raportoimmekin teille sitten tekstiviestitse.

Nähdään taas. Kevät on jo täällä ja kesä tulee! Rok rok ja tsau tsau!

just sun,

esku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti