tiistai 17. maaliskuuta 2009

Väkivahvan poliittinen vastaaja tilittää: paneeli jännittää!

Kirjaston Minna Canth -päivä lähenee, enää 1,5 vuorokautta aikaa! Olemme ryhmän kanssa ideoineet päivän päättävän tasa-arvo paneelin. Olen (jostain syystä) tullut ryhmämme ns. "poliittiseksi vastaavaksi" ja paneelin vetäminen ja pohjustaminen ovat olleet hommiani. Olen nyt viettänyt 4 tuntia ATK-luokass paneelin kysymyksiä puhtaaksi kirjoittaen, ja tarvittavia faktatietoja tarkistellen. Ilman ryhmän tukea, mielipiteitä ja kysymysideoita hommasta ei olisi tullut yhtään mitään. Kiitos taas hanit. Ensembleä jne.

Paneelin aiheet jakautuvat kolmeen ryhmään jotka ovat jotakin tähän suuntaan:
1. Sukupuolten välinen tasa-arvo
2. Me, Eurooppa ja Maailma
3. Suomi ja yhteiskunta, alueiden erot ja päivän politiikka.

Työmiehen vaimo on näytelmä, josta pystyy ammentamaan uskomattoman paljon yhteiskunnallisia kysymyksiä. Mitä mieltä olette tästä väitteestä: Mies on vaimon pää, niinkuin kissa on hiiren pää? Tai tästä Helkan pohdinnasta: "Voi teitä kristityitä, minkälaisia te olette. Ulkokullatuita, tekopyhiä. Hurskaita, kun pyhäisin istutte kirkossa ja kuuntelette pappinne ikävää saarnaa. Mutta annas, kun selkänne kirkolle käännätte. Susi astuu esiin lampaan nahasta. Toisin ne kurjat opettavat, toisin ne elävät."
Paneelin kysymykset ovat siis varsin laajalta alueelta ja toivottavasti panelistit innostuvat keskustelemaan ja pohtimaan näkemyksiään. Paneelin vetäjänä vähän jännittää, mitenhän saan pysymään aiheessa vaikka sellaiset nimet ja pitkän linjan poliitikot kuin Riitta Myller ja Matti Väistö? Torstaina Joensuun pääkirjastolla sen sitten näkee klo:18 alkaen.. Mitenhän hukassa sitä vielä ollaan.

Kuntapolitiikka se muuten vasta on yhtä suurta teatteria. Joensuun kaupunginvaltuuston kokoukset pidetään samassa salissa, jossa myös kaupunginteatteri esittää näytelmänsä. Uuden valtuuston kokoukset ovat vetäneet kuuleman mukaan ennätysmäärän yleisöä, samalla kun kaupunginteatteri kärsii katsojapulasta. Joskus näinkin päin. Itse kehoittaisin kaikkia tutustumaan niin valtuuston, kuin teatterinkin esityksiin.

Tänään turisi tuleva pääministeri Katja Asikainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti