torstai 26. helmikuuta 2009

Jeje! Ensimmäinen läpimeno puoleenväliin saakka käytiin tänään. Teos oli raakile, mutta antoi hyviä ajatuksia pohdittavaksi sekä näyttelijäntyöllisesti että ohjauksellisesti. Liikaa ilmaa on vielä väleissä, mutta ne lähtee työstäessä. Henkilökohtaisesti tunsin, että saan työmiehistä ja vaimoista paljon energiaa työstää teostamme ryhmässä eteen päin.

Teatteri on siitä hassu laji, että sitä voi oppia paljon seuraamalla arjen tilanteita: miten joku kävelee, puhuu, reagoi, ajattelee tai heiluttaa käsiään antaa matskua työstettäväksi omaan ilmaisuun. Mihinkäs niitä kouluja tarvitsee.

Ei vaiskaan. Suuret kiitokset ihanalle työryhmällemme ja ensemblelle, jonka ryhmäytyminen ja yhteinen ajatus työstyy koko ajan. Tänään illanvieton merkeissä. :)

tterho

3 kommenttia:

  1. Terveisiä Joensuun Noljakasta. karjalaiseen teen juttua juuri teistä ja nautin blogin lukemisesta. Tuli kodikas olo! Toivottavasti teillä on hyvät lomat itse kullakin.
    Eilen aloitin jutun teon kiukkuamalla, että miten noista kuvista voi mitään valita... ja miten ihmeessä ikinä saan tätä juttua säälliseen muotoon. Kamaa olisi vaikka kuinka paljon, as you know! Mutta ongelman ydin piilee siinä, mikä kiinnostaa lukijoita. Sitä arvon ja mietin ja kollegalla päivän mittaan testautin kuviakin. Juttua en ole vielä kenelläkään luettanut.
    Tein omista fiiliksistä pienehkön kainalon. Sitten tutuin tapa on purkaa niitä juttelutuokioitamme tekstiksi, mutta miten saada juttuun se tekemisen vimma, näyttelemisen halu ja palo. En haluaisi tehdä steriiliä juttua, toisaalta luotan, että kuvat opuhuvat tekstiä enemmän.
    Saan ammattitaiteilijan taittamaan sivua. Luotan hänen ymmärrykseensä, että saisimme kerrottua yhden pienen tarinan Niittylahdesta. Mitä kaikkea hienoa siellä tapahtuukaan joka päivä!
    Tulen kyllä katsomaan näytelmän joku kerta. Elän täysillä mukana ja jännitän myös sitä, missä ihmeessä kaikki lienettekään ensi vuonna tähän aikaan. hei, tehdäänkö jatkojuttu?
    Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. tehdään ihmeessä jatkojuttu, kuulostaa hyvältä! ja innolla odotamme, että pääsemme lukemaan jutun!

    VastaaPoista
  3. Liisa!

    Me oltiin aivan innoissamme jutusta! Se oli huippu hyvä ja hieno ja värikäs! KIITOS siitä!

    T: Kaikkien puolesta Katja

    VastaaPoista